ontspanningscoach amsterdam weesp

Workshop vitaliteit

ontspannen werken in teams

Wil je als manager of teamleider aan de slag met het welzijn van jouw team?

Een team waarin teamleden goed in hun vel zitten en vol energie en vanuit ontspanning met elkaar aan de slag gaan?  Want een ontspannen en energiek team kent namelijk minder verzuim en meer productiviteit. 

In deze workshop gaan we aan de slag met de energiegevers en energielekken van de individuele teamleden en daarmee in het team. We onderzoeken welke (collectieve) manieren van ontspanning er in dit team mogelijk zijn. Zodat ook in drukke periodes, lastige situaties of strakke deadlines teamleden veerkrachtig blijven. 

Deze workshop is ontworpen op basis van mijn jarenlange ervaring als ontspanningscoach en de begeleiding van teams. De workshop omvat een breed scala aan theorie over omgaan met stress en veel ervaringsgerichte oefeningen en technieken zoals ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. De workshop is interactief en wordt in een open sfeer en met humor gebracht. 

“Energiegevers en energievreters; we hebben ze allemaal. Maar hoe doe je daar als team je voordeel mee? Oplaadcoach Maria van Tilburg gaf ons tijdens een workshop energiemanagement een paar eyeopeners die iedereen gelijk in praktijk kan brengen. Super fijn zo aan het begin van het jaar en lang niet zo ingewikkeld als gedacht.”
De Fima Stek

 

Workshop ontspannen werken in teams op maat 

De workshop is geschikt voor teams van alle soorten en maten. Ik werk nauw samen met het team om een op maat gemaakt programma te ontwerpen dat is afgestemd op de behoeften en doelen van jouw team.

De workshop ontspannen werken in teams heeft als resultaat:

  • Vermindering van stress, verzuim en burn-outs 
  • Verbeterde mentale helderheid en focus
  • Betere teamdynamiek en communicatie
  • Verhoogde creativiteit en innovatie
  • Hogere productiviteit en prestaties

 

Ik geloof dat werken vanuit ontspanning essentieel is voor het succes van een team. Deze workshop draagt bij aan het op een duurzame manier verhogen van het welzijn van de individuele teamleden en het team.

Neem contact met mij op om te leren hoe deze workshop vitaliteit jouw team kan helpen jullie doelen te bereiken en meer ontspanning te ervaren in het samenwerken in een team.

“You wanna be productive? Rest!”

maria-oplaadcoach

Over mij

De uitspraak “If you listen to your body when it whispers, you won’t have to hear it scream” is mijn lijfspreuk geworden. Een van de redenen is dat ik in mijn vele jaren in het bedrijfsleven zelf ervaarde en zag dat mensen te veel ‘in hun hoofd leven’ en slecht naar hun lichaam luisteren. Het constant ‘aan’ staan en een continue onrust voelen.

Ook ikzelf heb lang gezocht naar manieren om beter voor mezelf te zorgen. Pas toen ik leerde luisteren naar mijn lichaam, begonnen er structureel dingen te veranderen. De continue onrust verdween en ik leerde verschillende manieren om in het moment te ontspannen. Mijn leven voelt nu veel ‘lichter’.

Vaak begrijpen we heel goed waarom we doen wat we doen. Zodra je ook kunt ervaren en voelen waarom je iets doet, kun je structureel zaken veranderen.

Mijn achtergrond

Ik heb in het bedrijfsleven (onder andere bij Capgemini) gewerkt als consultant, trainer, coach en manager. Ik verzorg ook trainingen en workshop over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit zie www.mariavantilburg.nl

Daarnaast ben ik opgeleid als holistisch therapeut waarbij technieken uit reiki, massage, acupressuur, medische basis en voedingsleer worden gebruikt.

​Voor meer informatie zie LinkedIn.